Káprázásmentes ajánlatunk: UGR 19 led panel modellek!

2023. július 27
Átlagos olvasási idő 5 perc
Káprázásmentes ajánlatunk: UGR 19 led panel modellek!

Ebben a cikkben:


Led panel a közintézményekbe: egy káprázásmentes választás!

A káprázásmentesség egy olyan világítástechnikai tulajdonság, amely arra utal, hogy a szóba forgó led panel képes minimalizálni a működése közben tapasztalható káprázást.
A káprázás egy gyors, ismétlődő fényingadozással járó jelenség, amely megterheli a szemet, és nehezebbé teszi az adott térben végzett munkát, a tanulási folyamatokat.

Miért fontos, hogy a led panel káprázásmentes működést tudjon biztosítani?

A káprázást a legtöbbször nem észleljük tudatosan – de erősebb villódzás esetén szenvedhetünk fejfájástól, fájhat a szemünk, vagy egyéb szemészeti tünteket is okozhat a nem megfelelően megtervezett világítás.

Főleg a kisdiákok esetében kiemelten fontos, hogy az általuk leginkább látogatott közintézményekben: az iskolákban megfelelő legyen a világítás, hiszen nemcsak, hogy sok időt töltenek el ezekben a terekben, de az általuk használt tankönyvek lapjai is visszaverik a villódzó fényeket.

Mi lehet a villódzás okozója, és miért jó megoldás, ha led panel világítást választunk?

A villódzás és a káprázás oka sok minden lehet, de fő okozója lehet az adott fényforrás frekvenciája, vagy a világítástechnikai eszközben zajló fényerősség változás problémái. A világítóberendezés alacsony minősége is okozhatja a tapasztalt villódzást, így célszerű azt mihamarabb egy a büdzséhez és az igényekhez illő káprázásmentes led panel modellre cserélni.

Az UGR 19 led panel modellek olyan módon vannak kialakítva, hogy minimalizálják a működésük közben keletkező káprázást, és biztosítsák a szem számára hosszútávon is kényelmes fényviszonyakat minden környezetben.

UGR 19 led panel közintézményekbeUGR 19 led panel modellek az iskolai világtástechnikáért

Az UGR 19 led panel modellek működésének titka

A jó minőségű led panel modellek általában magasabb frekvenciával működnek, így az emberi szem nem érzékeli a villódzást. A káprázásmentességet jelölő UGR – vagyis Unified Glare Rating egy olyan érték, amelyet a világítástervezésben használnak a fényerősségből eredő vakítás értékelésére. 

AZ UGR érték skálája 5-40 között mozog, minél alacsonyabb ez az érték annál kisebb a vakítási tényező – annál jobban kíméli a szemet működés közben.

Az UGR 19 led panel modellek pozitv élettani hatásairól

A hatalmas terek, mint a gyártósorok, gyárak, raktárak, szerelőcsarnokok, auto-és egyéb szerelő műhelyek megvilágítása speciális elvárásokat kell, hogy teljesítsen.
A megfelelő megvilágítás: minden munkafolyamat elvégzését megkönnyíti, csökkenheti a munkahelyi balesetek előfordulását, pozitívan befolyásolja a munkavállalók termelékenységét és a mindennapi munkamorált. Emellett segít hosszútávon is fenntartani a fókuszt a munkavégzéshez akár reggeli-akár esti műszakról is legyen szó.

Tudta? A káprázásmentesség nemcsak a sikeres tanulási folyamatokat támogatja, de javítja a produktivitást is, és segíti hosszútávon is fenntartani a fókuszt.

UGR 19 led panel modellek: hová ajánljuk őket?

A Unified Glare Rating 19 címkét viselő led panel modellek egy alacsony értéket képviselnek amely vakítás kellemetlenséget okozhatna a szem számára. Az ilyen címkét viselő led panel modellek nemcsak vizuális kényelmet biztosítanak, de emellett energiatakarékos működéssel dolgoznak nap-mint nap. Emiatt bátran használhatóak mindennapi működésre olyan terekben is, mint az irodák, iskolák, az egészségügyi intézmények, a kultúrális közintézmények, és a közigazgatási közintézmények.

UGR19 led panel modellek az iskolákban: milyen előírásoknak kell megfelelniük?

Az oktatási intézmények előírásai az adott ország és régió építési és világítási szabványaitól függenek és a helyi törvények, rendeletek illetve szabványok határozzák meg.


Lássuk az iskolai világítási előírásokat amelyek a diákok egészségére és tanulási körülményeire vonatkoznak
.

• Fényerősség: Az iskolai tantermekben ás tantermi műhelyekben elengedhetetlen a megfelelő fényerősség biztosítása. A mennyezeti led panel 60x60 illetve a mennyezeti led panel 120x30 megfelelő látási körülményeket biztosít a tanulás hatékonysága szempontjából. Az adott oktatási helyiségben előírt fényerősség függ: az adott helyiség típusától, méretétől, az ott tartózkodó diákok számától, és a tanterem berendezésétől. Az osztálytermek, laboratóriumok, folyosók stb. esetén különböző fényerősségi értékeket határoznak meg amelyek nagyban meghatározhatják a led panel kiválasztásának paramétereit.


ugr 19 led panel a felnőttoktatásban

Az UGR 19 led panel a felnőttoktatásban is az egyik legfontosabb világítástechnikai eszköz


Színhőmérséklet: A megfelelő színhőmérséklettel üzemelő mennyezeti led panel 60x60 modell vagy nagyobb “testvére” a mennyezeti led panel 120x30 típus elérhető az Asalite Lighting kínálatában és a közepes színhőmérsékletet biztosító 4000 K színhőmérséklettel. A 4000K működése közben hűen imitálja a természetes nappali fény színhőmérsékletét – az általuk biztosított fényviszonyok segítenek a diákoknak (nappali és esti tagozaton egyaránt) ébrednek maradni a tanórák alatt, emellett támogatják a hosszútávú fókusz fenntartását is.


Egyenletes megvilágítás: Az egyenletes megvilágítás segít elkerülni az erős kontrasztokat és árnyékokat, amelyek befolyásolhatják a látást és megkönnyebbítik a tantermekben-tanműhelyekben zajló munkákat.


Világítási szabványok: Az iskolai világítás tervezésénél és kialakításánál figyelembe kell venni a helyi építési és világítási szabványokat, amelyek előírják a megfelelő világítási paramétereket és a használt világítástechnikai eszközök felé támasztott biztonsági követelményeket. Az iskolákban történő led panel modellek által biztosított világításitechnikai gényterv megalkotásánál mindig ajánlott konzultálni szakértővel és betartani a helyi előírásokat és szabványokat.

Mire érdemes még odafigyelni a káprázásmentes világítástechnika érdekében?


A káprázásmentes működést biztosító technológia mellett fontos, hogy a kiszemelt mennyezeti led panel mérete, és a felszerelni kívánt modellek száma megfeleljen az igényeknek.

A mennyezeti led panel modellnek emellett biztosítania kell a hosszútávú működést, vagyis a magas élettartamot, és a magas ki-be kapcsolási értéket. Egy iskolában mint oktatási közintézményben mindkét érték kiemelkedően magas lehet, így csakis olyan márka, és csakis olyan led panel típus mellett tegyük le a voksot, amelyek a fenti elvárásoknak maradéktalanul megfelelnek.

Tudta?
Az Asalite Prémium mennyezeti led panel 60x60 modellje és a mennyezeti led panel 120x30 led panel egyaránt 139 lumen/watt fényhasznosítással működik.
Ez az érték a kiemelkedően magas – akárcsak az általuk biztosított 5000 lumen fényáram.

Ezek is érdekelhetnek