Ipari csarnok világítás? Erre figyeljen oda a kivitelezéskor!

2023. június 14
Átlagos olvasási idő 4 perc
Ipari csarnok világítás? Erre figyeljen oda a kivitelezéskor!

Ebben a cikkben:


A led csarnokvilágítás egyik legfontosabb eleme: a tartóság

Az Asalite márkanévvel ellátott led csarnokvilágító 100w, led csarnokvilágító 150w, és led csarnokvilágító 200w termékeket magas minőség és anyaghasználat, modern diszkrét forma, valamint hosszú távú megbízhatóság jellemzi.

A csarnokvilágítás megvalósítása olyan megoldásokat kíván amelyek a nagyobb térű helyiségek, mint pl. csarnokok, raktárak, sportlétesítmények, kiállítótermek megfelelő minőségű megvilágítását biztosítják. A professzionálisan megtervezett és kivitelezett led csarnokvilágítás biztosítja, hogy a térben dolgozó munkavállalók a termékek között könnyedén kereshessenek, biztosítottak legyenek a balesetmentes munkafolyamatok.

A led csarnokvilágítás másik fontos kérdése, hogy a világítástechnikai eszközök energiahatékonyak legyenek, egyúttal nagy fényerősséget is biztosítsanak.

Az Asalite Prémium LED csarnokvilágító termékek új generációja 100w, 150w, 200w teljesítménnyel kaphatóak, 15.000 lumen, 22.500 lumen, 30.000 lumen fényáram biztosításával, amely kiemelkedő értékeket jelent a magyar piacon!

ipari led csarnokvilágító megelőzi a baleseteket

Az ipari led csarnokvilágító modellek csökkenthetik a munkahelyi balesetek számát


Led csarnokvilágítás: miért fontos az SMD chippel való felszereltség?

Az SMD LED-el szerelt termékek alacsony hőt bocsátanak ki, alacsony fénycsillapítással, magas élettartammal – ezek együttese biztosítja a költséghatékony működést.
Az SMD-k fontosságát az is biztosítja a LED-iparban, hogy általuk 3 dióda építhető be egy chipbe. Ezek együttes színe adja a vásárlók által kedvelt színárnyalatot amely alatt a vásárlók és a munkaválallók egyaránt kényelmesen töltik el az időt. 

A led csarnokvilágító eszközök elhelyezkedéséből kiindulva nagyon fontos, hogy a led csarnokvilágító készülékek minél kevesebb alkalommal igényeljenek karbantartást.
Az alacsony karbantartási igényt biztosíthatja a könnyű, aluminium házas kialakítás, a beltéri-és kültéri felhasználhatóság. A kül-és beltéri használatot az IP65-ös védettség teszi lehetővé, vagyis a por-és vízállóság.  

LED csarnokvilágítás: milyen teljesítményekkel kell számolnunk?

Vegyük alapul az Asalite kínálatában megtalálható LEGÚJABB 3 led csarnokvilágító modellt:


ASAL0264
Teljesítmény: 100 w
Fényáram: 15.000 lumen
Színhőmérséklet: 4.500 K
Méret: 271x90 mm
Fényhasznosítás: 150 lumen /watt
Led csarnokvilágító adatlap: ASAL0264_HUN.pdf

ASAL0265
Teljesítmény: 150 w
Fényáram:  22.500 lumen
Színhőmérséklet: 4.500 K
Méret: 310 x 90 mm
Fényhasznosítás: 150 lumen/watt
Led csarnokvilágító adatlap: ASAL0265_HUN.pdf

ASAL0266
Teljesítmény: 200 w
Fényáram: 30.000 lumen
Színhőmérséklet: 4.500 K
Méret: 380x90 mm
Fényhasznosítás: 150 lumen/watt
Led csarnokvilágító adatlap: ASAL0226_HUN.pdf


ÖN MELYIK MODELLT VÁLASZTANÁ AZ ÚJ KÍNÁLATBÓL?

 

az ipari led csarnokvilágító modellek legyenek alacsony karbantartási igényűek

Az ipari led csarnokvilágító modellek kiválasztásakor elsődleges szempont az alacsony karbantartási igény


LED csarnokvilágítás: ha az Ön által használt csarnok nem rendelkezik kellő mennyiségű természetes fénnyel

A csarnokvilágítás megtervezésekor fontos elem az elérhető természetes fény mennyisége. Ha az Ön által üzemeltetett csarnok rendelkezik üvegajtókkal, tető-vagy hagyományos ablakokkal, üvegfalakkal, úgy a mesterséges megvilágítás ideje, az erre fordított energia mennyisége csökkenthető.
HA NEM: akkor olyan színhőmérsékletű csarnokvilágító terméket kell választania, amely a nappali fények reprodukálására a leghűebben képes.

Tudta? A led csarnokvilágítók kiválóan társíthatóak a kisebb méretű led reflector modellekkel, így az egyterű helyiségtől elkerített rakodóhelyek is megfelelően megvilágíthatóak.

LED csarnokvilágító: kerek, vagy egyenes forma?

A csarnokvilágítók ma már számos formában léteznek, a legkedveltebb forma a kerek, míg a hosszú, folyosószerű helyiségek megvilágítását az egyenes forma is biztosíthatja.

A kerek forma vitathatatlan előnye, hogy a csarnokvilágító alatt 90 – és vagy 120 fokos világítási szöget biztosít, a  nagy szögnek köszönhetően a felszerelésre kerülő csarnokvilágító lámpák mennyisége pedig csökkenthető.

Led csarnokvilágítás: a fényhasznosítás érték a mérték!

A fényhasznosítás egy olyan világítástechnikai alapfogalom, amely megmutatja, hogy a vizsgált fényforrás 1 Watt felvett teljesítményből hány Lumen fényáram, vagyis, mekkora fényerősség előállítására alkalmas. Ha led csarnokvilágító eszközt keresünk, akkor érdemes a minél magasabb értéket nyújtó darabot választani.

Az Asalite prémium minőségű termékei 10.000 lumen – és 30.000 lumen közötti fényerőt képesek biztosítani a mindennapos megbízható munkavégzés biztosításához.


ipari led csarnokvilágító modellek a mindennapokban

Az ipari led csarnokvilágítás éjjel-nappal kiegyensúlyozott munkakörnyezetet biztosít

Ha csarnokvilágító lámpatest: a méret is számít!

A csarnokvilágító lámpatestnek meg kell állnia a helyét a különböző méretű csarnokokban – alkalmazkodnia kell a kisebb-és nagyobb, illetve a kissé elszigetelt terek megvilágításáról is.

Lássuk milyen méretekkel számolhat, ha az Asalite prémium minőségű termékeit akarja beépíteni a csarnokába:
235 x 85 mm  
271 x 90 mm
285 x 85 mm
310 x 90 mm
315 x 85 mm
380 x 90 mm

Led csarnokvilágító termékkínálatunkban 6-féle termékméretből váloghathat, melyek súlya 975 g – és 2000 g között változik. Felszerelésük könnyű, a 45 centiméteres tápkábelnek és a z aluminium öntvények tetején található kampóknak hála – de üzembe helyezésük feltétlen szakembert igényel!

Melyik led csarnokvilágító modellt válasszam?

  1. A led csarnokvilágítás megvalósításakor a legfontosabb, hogy tudjuk milyen méretű csarnokot akar megvilágítani.
  2. Milyen fényerősségre van szüksége a csarnokban zajló munkálatokhoz – az ipari csarnok világítás ezen igényekhez kell, hogy igazodjon.
  3. Milyen hálózat biztosított az ipari csarnok világítás kivitelezéséhez? Az igényeihez illő legmegfelelőbb led csarnokvilágító modellt a rendelkezésre álló hálózat is megválaszthatja.
    Az Asalite kínálatában szereplő termékek nagy része az AC 170-265 V , illetve az AC 220-240 V hálózaton működnek.
  4. Milyen szennyezettségre számít az ipari csarnok világítás során?
    Kül-vagy beltérre kerül felszerelésre a led csarnokvilágító eszköz? A napi munkavégzés során várható, hogy por – vagy vízpermet érheti a csarnokvilágító lámpatestet? Akkor csakis olyan modell mellett tegye le a voksát, amely IP 65-ös védettséggel rendelkezik.

Ezek is érdekelhetnek