Szolár lámpa : a felvillanyozó társ az őszi mindennapokban

2023. szeptember 16
Átlagos olvasási idő 4 perc
Szolár lámpa : a felvillanyozó társ az őszi mindennapokban

Ebben a cikkben:


Szolár lámpák = otthona megbízható társai

Közeledik az ősz, és ezzel együtt rövidülnek a nappalok is, a csökkenő hőmérséklettel együtt sajnos csökken a napfényes órák száma is. Az ősz kezdetén, szeptember környékén, a Nap sugarai egyre alacsonyabb szögben érkeznek az északi féltekére – ez sajnos a napfényes órák rövidülését okozza egészen a téli napfordulóig amely általában december 21. vagy 22-én van, amikor nappalok a legrövidebbek, és az éjszakák a leghosszabbak.

Itt az ideje, hogy felmérje otthona kültéri megvilágítását és felkészítse azt az elkövetkező őszi-téli időszakra! Tudjuk, hogy az infláció, és a megemelkedett energiaárak mellett Önnek is fontos a hatékonyság, a pénztárcabarát működés. Mindezeket az igényeket szolár lámpa modelljeink tökéletesen biztosítani tudják– hosszútávon is! De hogyan teszik ezt?
Olvasson tovább!

Napelemes szolár lámpa: hogyan működik?

A szolár lámpa egy olyan energiatakarékos világítástechnikai eszköz, amely a napenergiát használja fel a működéséhez. A kültéri szolár lámpa ereje a napelem felületeknek köszönhető. A szolár lámpa napelemeiben fotokémiai reakciók zajlanak le, amelyek elektromos áramot termelnek a napfény hatására. Ez az elektromos energia táplálja majd később a szolár lámpa akkumulátorait.

A szolár lámpa tartalmaz egy vagy több akkumulátort, amelyek a napenergiából származó elektromos energiát tárolják. Ezek az akkumulátorok általában újratölthetőek, és napközben töltődnek fel a napelemek által termelt elektromos energiával.

Az energiaválság és a globális felmelegedés korában számunkra különösen fontosnak kell lennie annak, hogy a kültéri szolár lámpa energiatakarékos módon üzemeljen. Ezt az automatikus be-és kikapcsolást irányító mozgásérzékelő szenzorok segítségével érhetjük el.

A szolár lámpák rendszerint beépített fényérzékelőkkel rendelkeznek, amelyek érzékelik a környező fényviszonyokat. Amikor sötétedik vagy az időjárás miatt homályos lesz, a fényérzékelők aktiválják a lámpát, amely az akkumulátorból nyeri az energiát és világít. Napközben, amikor elegendő napfény van, a lámpa automatikusan kikapcsol, és az akkumulátor töltődik.


szolár lámpa és kültéri szolár lámpa
A szolár lámpa egy megbízható, energiatakarékos megoldás otthona megvilágításához


  Szolár lámpa: az otthon sokoldalú kiegészítője

  A szolár lámpák különböző típusokban és formákban elérhetőek, így otthona sok helyszínén segíthetnek megvilágítani az őszi-és téli estéket: bátran ajánljuk használatukat a kertben, a teraszon, az autófeljárón, a garázsban.

  Szolár lámpa: környezetbarát világítóeszköz minden otthonhoz!

  A szolár lámpák környezetbarát megoldást jelentenek, mivel napenergiát használnak, ami tiszta és megújuló forrás. Emellett energiatakarékosak, mivel nem igényelnek hálózati áramot a működésükhöz, így hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez.

  A szolár lámpa nemcsak a napenergia hasznosítása által környezetbarát – de a mozgásérzékelő szenzornak köszönhetően csak akkor aktív, amikor szükség van rá.

  A lámpa tetején vagy oldalán elhelyezett mozgásérzékelő egy olyan eszköz, amely képes érzékelni a környezetében lévő mozgást. Ezek az érzékelők lehetnek infravörös (PIR) érzékelők, ultrahangos érzékelők vagy mikrohullámú érzékelők. (mint az Asalite termékei)

  Az infravörös érzékelők a test hőjét érzékelik, az ultrahangos érzékelők hanghullámokat használnak a térben történő mozgás észlelésére, a mikrohullámú érzékelők pedig mikrohullámú sugárzást bocsátanak ki és figyelik annak visszaverődését. 

  A szolár lámpa nemcsak környezetbarát – de még a telepítése is egyszerű!

  Az Asalite kültéri szolár lámpa fel- és elhelyezését egy mozgatható fém keret teszi egyszerűvé és praktikussá bármely otthonba. A szolár lámpa dőlésszöge tetszőlegesen állítható, a 120°-ban megvilágított terület igény szerint változtatható. Sokoldalúságukkal a szolár lámpák hozzájárulhatnak a fenntarthatóbb életmód kialakításához.

  Szolár lámpa beszerzésén gondolkodik? Lássuk a számokat!

  Az Asalite kínálatában jelenleg 2 féle teljesítménnyel rendelkező típusból választhat:

  • Az Asalite LED Szolár Reflektor 10W 4000K a 10W teljesítmény mellett 1300 lumen fényerősség elérésére képes. 
  • Az Asalite LED Szolár Reflektor 20W 4000K a 20W teljesítmény mellett 1800 lumen fényerősség elérésére képes. 

  Melyik szolár lámpa illik az otthonába? Segítünk dönteni!

  Mind az ASAL0275 és a ASAL0276 szolár lámpa rendelkezik mozgásérzékelő szenzorral, illetve a hosszútávú kültéri működést garantáló IP44 vízállósági besorolással.

  A szolár lámpák közötti döntést legkönnyebben a teljesítmény és a fényáram értékek összehasonlítása alapján hozhatjuk meg.

  Az ASAL0275 10W teljesítmény mellett 1300 lumen – míg az ASAL0276 20W teljesítmény mellett 1800 lumen fényerősség elérésére képes.
  Az ÁR is jelentős tényező lehet, különösen , ha több kültéri szolár lámpa beszerzését és telepítését tervezzük.

  ASAL0275 szolár lámpa modellünk 12.059 forint*/db áron, míg  20W teljesítményű ASAL0276 szolár lámpa modellünk 19.257 ft*/db áron kapható.
  * a termék aktuális áráért kérjük kattintson IDE

  Ne feledkezzünk meg a Szolár lámpa méretekről sem!

  • Kicsi a felület ahová a kültéri szolár lámpákat felhelyezheti?
   Kisebb modellünk jó választás lehet a 87 x 115,4 x 35 mm méreteivel.
  • Nincs gond a szabad felfelületekkel?
   Az Asalite kínálatának nagyobb szolár lámpa modellje 96 x 172 x 35 mm méretekkel rendelkezik a magasabb teljesítmény maradéktalan kiszolgálása érdekében.

   

  napelemes szolár lámpaMindkét szolár lámpa típus modern, ultravékony és alumíniumházas kialakítással rendelkezik, élettartamuk pedig a 25 000 üzemórát is elérheti.


  A szolár lámpa egy könnyen és gyorsan telepíthető eszköz

  Az ilyen napelemes világítástechnikai eszközök különösen előnyös választást jelentenek olyan helyeken, ahol nehéz vagy költséges lenne a hagyományos villamos energiát igénybe venni amellett, hogy nem igényelnek szakembert igénylő vezetékezést sem.

  Emellett hosszútávú megtakarítást is jelenthetnek azáltal, hogy csökkenthetik a hagyományos villamos energiára vonatkozó számlákat, és hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz a tiszta napenergia használatával.

  Ezek is érdekelhetnek