Fali led panel 25w vagy fali led panel 36w? Lássuk a számokat!

2023. április 14
Átlagos olvasási idő 6 perc
Fali led panel 25w vagy fali led panel 36w? Lássuk a számokat!

Ebben a cikkben:


Lássuk a számokon keresztül a 2 típus összehasonlítását!
 A táblázatban szereplő számok az asal0247 illetve az asal0261 termékünk adataink alapulnak.Asalite Prémium LED Panel BackLit 60x60cm 25W Asalite Prémium LED Panel BackLit 60x60cm 36W
Teljesítmény 25w 36w
Fényáram 4000 lumen 5400 lumen
Színhőmérséklet 4000K 4000K
Driver lifud non-flicker lifud non-flicker
Méret 60x60 cm 60x60 cm
IP védettség IP 20 IP 20
Fényhasznosítás 160 lumen/watt 150 lumen/watt
Energiaosztály C D
Sugárzási szög 120 fok 120 fok
Garancia 5 év 5 év
Élettartam 25.000 óra 25.000 óra
Foglalat AC AC
Fényerőszabályzás Nem dimmelhető Nem dimmelhető
UGR: káprázási tényező 22 22
Feszültség

Mindkét modell tökéletes választás az irodák, orvosi rendelők, iskolai tantermek, kiállítótermek, műhelyek, várótermek, üzlethelyiségek – de akár a lakások egyes helyiségeinek megvilágításához is!

Fali led panel kisokos: mit jelentek a fenti adatok?Teljesítmény: 
A fali led panel 25w és a fali led panel 36w típusok közötti legnagyobb különbség a teljesítményük. Ezt a teljesítményt wattban fejezzük ki. A feltüntetett watt mennyiséget veszi fel a készülék óránként a működés közben. 


Fényáram: 
A fényáram mellett szereplő szám a lumen a fényforrás által kibocsátott látható fény mennyiségének az összege. 
Az Asalite led panel 25w és a led panel 36w típusok kifejezetten magas fényárammal dolgoznak! A Led panel 25w típus 4000 lumen – míg a led panel 36w típus 5400 lumen biztosításával világítja meg az adott teret.

UGR: káprázási tényező 

Az UGR (Unified Glare Rating) káprázási tényező egy, a világítástechnikában használt érték, amely azt mutatja meg, hogy egy adott világítási rendszer mennyire kápráztató az emberi szem számára. Az UGR érték a fényforrások -és a környezeti feltételek (például a falak és a plafonok színe) által keltett káprázást veszi figyelembe, és a 13 és 28 közötti skálán mozog.
Az UGR érték annál alacsonyabb, minél kevésbé kápráztató a világítás-annál kevésbé terheli meg a szemet.Feszültség:

A led panel működtetéséhez szükséges feszültség mértékét jelenti. Ez lehet kisfeszültség (12 vagy 24 Volt) vagy hálózati feszültség (230 Volt). Jellemzően a LED termékek egyenáramú DC feszültséget igényelnek.Tudta?

A LED világítótestek jelentősen nagyobb fényáramot képesek biztosítani, mint a hagyományos égők, lássuk is az ide vonatkozó számokat:
 egy hagyományos (izzószálas) lámpák jellemző lumen értékei: 

15 Watt: ~120 lumen. 

40 Watt: ~450 lumen, 

60 Watt: ~700 lumen, 

75 Watt: ~900 lumen, 

100 Watt: ~1300 lumen.A nagy méretű 30-70 Wattos LED panelekkel jellemzően a kompakt fénycsöves armatúrákat lehet kiváltani, fényerejük 3000-6000 lumen között alakul. Összehasonlításképpen, egy 100 Wattos halogén izzó fényárama 1300 lumen.A hagyományos égők és a led panel 60x60 típusok közötti nagy külöbség (az előbbi javára) hogy a led világítótestek a bekapcsolást követően azonnal teljes fényt adnak és csak kevés karbantartást igényelnek!

Mit jelent a fali led panel 25w és a fali led panel 36w nevében a backlit szó?


A Backlit kifejezés valójában a LED chipek elhelyezkedését fedik fel előttünk a termékben. 
A Backlit led panel világítótestekben a LED chipek nem a panel keretében - hanem annak hátoldalán helyezkednek el, így közvetlenül lefelé világítanak. 

Sugárzási szög:

A fali led panel ebben a térszögbe világít. Minél nagyobb ez az érték, annál nagyobb felületet képes megvilágítani a fényforrás. A kiemelő, nagy fényerejű megvilágításhoz szűk 15-60°-os világítótesteket érdemes beszerezni. Az általános megvilágításhoz a nagyobb sugárzási szöggel rendelkező fali led panel típusokat ajánljuk.

led panel 25w vagy led panel 36w?

Milyen szempontokat érdemes még figyelembe vennünk az irodai világítás megtervezésekor?


A megfelelő fali led panel kiválasztása sok szempontot felölel:
(1) elégítse ki a vonatkozó szabvány követelményeit (2) üzemeltetése gazdaságos legyen (3) feleljen meg a dolgozók elvárásainak, és igényeinek (4) legyen könnyen karbantartható és hosszú élettartamú

(1) Az irodai világítás szabvány legfontosabb elemei:
Munkavállaló munkaterületén: 500 lux fény biztosítása
A munkaterület közvetlen környezetében: 300 lux fény biztosítása

A fali led panel által biztosított fényt kiegészíthetjük az asztali led lámpák segítségével, amelyek különösen az ősz időszakban jelenthetnek segítséget. Másrészt az asztali led lámpák a természeti fényben kevésbé gazdag, vagy egy kevésbé jó elhelyezkedésű iroda megvilágításának optimalizálásában is hatalmas segítséget nyújthatnak.


Hogyan alakítsuk ki a tökéletes munkaterületet?

Figyelembe kell vennünk a közvetlen környezetet (legalább 0.5m széles sáv a munkaterület körül) és a háttérterület (legalább 3m széles terület a közvetlen környezet mellett) egyaránt.


Hogyan világítsuk meg a munkaterületet?

A munkaterület hátterének megvilágítása: 100 lux fény biztosítása
A közlekedőket/folyosókat illetően: 100 lux fény biztosítása
Az utóbbi két paraméter elsősorban a nagy terek és létesítmények irodai világítására vonatkozik. A munkaterület körül létrejövő nagy megvilágítás-eltérések vizuális stresszt és kényelmetlenséget okozhatnak a munkavállalónak. A közvetlen környezet fali led panel általi megvilágítását a munkaterület megvilágításához kell illeszteni úgy, hogy a látótérben kiegyensúlyozott fénysűrűség eloszlás jöjjön létre. A közvetlen környezet egy legalább 0,5 m széles sáv legyen a látótérben a munkaterület körül. A fali led panel 25w vagy a fali led panel 36w gazdaságos, és hamar megtérülő világítástechnikai eszközei lesznek az irodai környezetnek.

(2) A fali led panel gazdaságos üzemeléséről:
A fali led panel kiemelten energiahatékony, kevesebb energiát használ fel, mint más világítástechnikai eszközök, mint például a hagyományos izzók vagy a fluoreszkáló lámpák.

A led panel 25w vagy a led panel 36w modellek közötti választáskor érdemes kiszámítani a rendszer bekerülési költségeit, az éves várható villamos áramfogyasztás és karbantartási költségeket.

A költségek realizálásakor a legfontosabb, hogy tudjuk mely helyisége, milyen munkavégzéshez, és napi hány óra üzemidővel kell számolnunk?

Mivel egy irodában átlagosan 8-9 óra munkavégzés zajlik, várhatóan alacsony számú fel-le kapcsolgatás mellett így kevés változóval kell csak számolnunk egy hosszútávú költségterv: bekerülési-, üzemeltetési-, karbantartási költségek megalkotásakor. Különösen, mivel egy nem dimmelhető, nem mozgásérzékelős fali led panel minimális karbantartási költségekkel tud üzemelni.

 A fali led panel további előnye, hogy könnyen telepíthető: beépíthető, hosszú élettartamú, 
és alacsony hőtermelés mellett üzemel.

A megfelelő hőleadást a led panel 25w és a led panel 36w modell esetén is a speciális alumíniumkeret biztosítja, így a LED Chipek túlmelegedése elkerülhető. Az akril díffúzor lapnak köszönhetően egyenletes fényerőt tud biztosítani a fali led panel a termék anyagának megváltozása (besárgulása nélkül).


(3) Hogyan felelhet meg a fali led panel a dolgozók elvárásainak, és igényeinek?
A legfontosabb elem ilyenkor a fali led panel színhőmérsékletének megfelelő megválasztása.

 A fali led panel színhőmérséklete segít, hogy a dolgozók fókuszban maradjanak, csökkenti a munka közben jelenkező szemfáradtságot és javítja az általános közérzetet. 

Mely színhőmérséklet lehet tökéletes választás egy irodába? 
Általában a 5000-6500K színhőmérséklet javasolt az irodai munkahelyeken, mert a hideg, fehér fény stimuláló hatású, és javítja az éberséget és a koncentrációt.


A fali led panel megválasztása és egy asztali led lámpával való kiegészítése mellett arra is oda kell figyelnünk, hogy az irodában a fényvisszaverődések és a vakító fények minimálisra legyenek csökkentve, hiszen így kellemesebb munkakörnyezetet biztosíthatunk a dolgozók számára. 

A megfelelően megtervezett irodai világítás kimutathatóan növeli a munkahelyi teljesítményt, - ezáltal ráhatással lehet a vállalkozása bevételeire!

Led panel 25w vagy led panel 36w? Konklúzió

A led panel 25w és a led panel 36w modellek között a legfontosabb különbséget a teljesítmény, és a lumen (fényáram) értékek adják. 
A 2 modell közötti választásban a végleges döntést a mennyezeti led panel 60x60 elhelyezése fogja jelenti: hogy az milyen helyisége kerül felhelyezésre, és, hogy milyen munkafolyamatok fognak folyni közvetlen alatta.


Ezek is érdekelhetnek