Világos Útmutató: hogyan válassza ki az ideális LED reflektort?

2024. január 29
Átlagos olvasási idő 5 perc
Világos Útmutató: hogyan válassza ki az ideális LED reflektort?

Ebben a cikkben

Ellenőrizze a LED reflektor:

-          Teljesítményét,
-          Színhőmérsékletét,
-          Világítási szögét,
-          IP védettségi szintjét,
-          Rendelkezik-e a LED reflektor mozgásérzékelővel?
-          Vagy a kültéri led reflektor ár összegét!
-          Hová ajánljuk a led reflektor modelleket felszerelni?
-          Végszó

Az utóbbi években a LED reflektor modellek egyre több otthonban és ipari épületben nyújtanak energiatakarékos és modern megvilágítást. Nem véletlenül, hiszen a led reflektor modellek a kiváló fényminőségüket, energiahatékonyságukat és sokoldalúságukat tekintve a hagyományos fényforrások egyre inkább háttérbe szorítják.

A megfelelő termék kiválasztása számos tényezőtől függ, amelyek közül néhány kulcsfontosságú. Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan válasszon az igényeihez leginkább illő modellt, segítünk, hogy mire figyeljen a döntés meghozatalakor:

Ellenőrizze a LED Reflektor teljesítményét: fényáram és fényerősség értékek

A LED reflektor teljesítményét két fő tényező határozza meg: a fényáram és a fényerősség.

Mit jelent a fényáram érték? A fényáram az a teljes látható fény mennyisége, amelyet a reflektor kibocsát. Általában lumenben (lm) mérjük, és minél magasabb a lumen érték, annál világosabb lesz a fény.

Tudta? Az Asalite kínálatában nagy spekrumot felölelő led reflektor kínálatot talál, melyek által biztosított fényáram 800 lumen és 18.000 lumen között található.

Mit jelent a fényerősség érték? A fényerősség azt az intenzitást jelzi, amellyel a fény egy adott területre sugárzik. Ez az érték fejezi ki, hogy milyen messzire terjed ki az eszköz fénye.

Tudta? Az Asalite reflektor kínálata lefedi a 10W teljesítményt nyújtó kisebb modellektől a 20W, 30W, 50W modelleken át a 100W, 150W és 200W teljesítménnyel bíró kiemelkedő lumenszámú termékeket.

led reflektor a teraszon

Ellenőrizze a LED reflektor színhőmérsékletét:

A színhőmérséklet meghatározza a fény színét és hangulatát. A melegebb színhőmérséklet (kb. 2700K-3500K) kellemes, barátságos hangulatot teremt, míg a hidegebb színhőmérséklet (kb. 4000K-6500K) inkább funkcionalitást és élesebb világítást, így kontrasztosabb megvilágítási körülményeket eredményez.

A kültéri világítástechnikai eszközök kiválasztásánál ajánljuk a hidegebb színhőmérsékletű modellek kiválasztását – a parkolók és egyéb ipari környezet megvilágításához.

Ellenőrizze a LED reflektor nyújtotta világítási szöget:

A LED reflektorok különböző világítási szögekkel érhetők el. A szűk szögű reflektorok (általában 15°-30°) célzottabb megvilágítást nyújtanak, míg a széles szögűek (általában 60°-120°) nagyobb területet fednek le.

Tudta? Az Asalite modelljei 120°-ban képesek bevilágítani a teret, így optimális választást nyújtanak a lakókörnyezetek (udvarok, teraszok, autó beállók stb.) és az ipari épületek külterületeinek megvilágításához.

Ellenőrizze a kültéri LED reflektor IP védelmét:

Ha kültéri vagy nedves környezetben szeretné használni a reflektort, fontos figyelembe venni az IP védettségi osztályát. Minél magasabb az IP érték, annál jobban védett az eszköz a víz és por szennyezettség ellen. Keresse az alumínium házas modelleket IP65-ös vízállósági besorolással.

led reflektor garázsfeljáró felett

Ellenőrizze, hogy mozgásérzékelővel ellátott-e a led reflektor modell?

A mozgásérzékelővel ellátott LED reflektorok ideálisak olyan területek világításához, ahol a fényszükséglet változó.

Energiát takarítana meg? A mozgásérzékelővel ellátott reflektor segít áramot megtakarítani, mivel csak akkor kapcsol be a reflektor, amikor valóban szükség van rá. Emellett a mozgásértékelő megléte csökkentheti a kézi kapcsolás szükségességét. ->> Tudta? Ma már még több energiát spórolhat meg, ha az egyre népszerűbb szolár led reflektor mellett teszi le a voksát!

Mi az a szolár LED reflektor?

A szolár LED reflektor a napenergiát hasznosítja újra a működése közben. Az ilyen modellek beépített napelemekkel rendelkeznek, amelyek rendkívül hatékonyan gyűjtik be a napfényt, amelyet azután az éjszakai vagy homályos időszakokban a reflektor LED-lámpáinak működtetésére használ fel. Ez a rendszer nem csak környezetbarát, de segít csökkenteni az otthona energia függőségét is!

Tudta?
A szolár led reflektor modellek hálózat nélkül működtethetőek – emiatt rendkívül könnyen felszerelhetőek bármilyen környezetben. Ezek a modellek rendkívül energiahatékony megoldást jelentenek minden világítási igény kielégítéséhez: legyen szó a kert vagy egy elszigetelt gazdasági épület megvilágításáról – a szolár led reflektor modellek a magas IP védettségüknek hála bel-és kültéren egyaránt kiváló megoldást nyújtanak!

»» Részletek

led reflektor parkolóban

Ellenőrizze a led reflektor ár összegét vagy a kültéri led reflektor ár összegét

A led reflektor kiválasztásakor kiemelt szempont lehet a led reflektor ár – különösen, ha nagyobb terület megvilágításához keresünk termékeket. A led reflektor ár meghatározásában a fent tárgyalt műszaki adatok játszanak közre a termék mérete, teljesítménye alapján.

Az Asalite termékkínálatában jelenleg* 2.237 ft – és 20.762 ft közötti árazást képviselnek termékeink a webshopos vásárlást illetően. B2B vásárláshoz kérjük regisztráljon az alábbi linken:https://www.asalite.com/b2b a kedvezményesebb árakért.

*(az árak a blog cikk publikálásának dátumakor érvényesek)

Hová ajánljuk a led reflektor modelleket felszerelni?

Kül-és beltéri használatra egyaránt ajánljuk a led reflektor modelleket az alábbi helyszínek megvilágításához a széleskörű megvilágítási igényeknek megfelelően:

-          udvarok, teraszok megvilágításához,
-          autóbeállók megvilágításához,
-          garázsok beltéri megvilágításához,
-          homlokzatok megvilágításához,

B2B partnerek részére

-          parkolók megvilágításához,
-          teniszpályák megvilágításához,
-          ipari egységek kültéri megvilágításához,

Végszó

A megfelelő világítótest kiválasztása számos tényezőtől függ, és fontos, hogy az adott környezethez és célhoz igazodjon. A fényerő, a színhőmérséklet, a világítási szög, az IP védettség és a mozgásérzékelő mind olyan tulajdonságok, amelyeket alaposan mérlegelni kell a vásárlás előtt.

Ne felejtse el alaposan áttekinteni a gyártó által biztosított információkat és a termékfelméréseket, hogy biztos legyen abban, hogy a kiválasztott termék minden elvárásának megfelel.

Válasszon bölcsen, és élvezze a modern világítás előnyeit a megfelelő LED reflektor segítségével!

Ezek is érdekelhetnek