Led panel 36W közintézményekbe - válasszon okosan!

2023. május 18
Átlagos olvasási idő 4 perc
Led panel 36W közintézményekbe - válasszon okosan!

Ebben a cikkben:


A közintézményeknek -mint az iskolák, könyvtárak, kórházak és más közösségi létesítmények- követniük kell a helyi előírásokat, így a világítástechnikai eszközök beszerzését, beüzemeltetését illetően is. De hogyan alakíthatjuk ki a tökéletes megvilágítást egy olyan érzékeny helyszínen, mint az iskola?

Megfelelő fényerősség kialakítása az iskolákban - led panel 36W világítótestekkel


Az iskola különböző területein eltérő fényerősségi szintekre kialakítására lehet szükség. Például a szaktantermekben, laborokban, az adminisztrációs helyiségekben mint az irodákban az eltérő felhasználás miatt más-más fényviszonyokat kell kialakítani.

A gyakorlati feladatokat ellátó tantermekben, oktatóhelyiségekben magasabb fényerősséget kell biztosítani a tökéletes láthatósági viszonyok kialakítása, és a teremben végzett balesetmentes munkavégzés érdekében.

Az Asalite led panel 36W modelljeinek felszerelése praktikus: a magasabb fényerősséget könnyedén képes biztosítani a gipszkarton síkjába való rugós rögzítő segítségével, a függesztő szett alkalmazásával, vagy az álmennyezetbe egymásba csúsztatható alumíniumkerettel való rögzítéssel. Kazettás gipszkarton állmennyezetbe csak egyszerűen behelyezik a led panelt.


A pihenőhelyiségekben, a lépcsőházakban a közlekedő területeken viszont alacsonyabb fényerő biztosítása is elfogadható lehet. Az Asalite led panel 36W 4000K, 5000 lumenes termékét kiemelő keretbe foglalva, vagy a drót sodronnyal is lehet rögzíteni.

led panel 36W

Az iskolák számára kiemelten fontos az energiahatékonyság

A közintézményekben az energiahatékonyság kiemelten fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és a költségmegtakarítás szempontjából, hiszen a legtöbbször fix büdzsével kell dolgozniuk. Az ilyen intézményekben létfontosságú az energiatakarékos világítási rendszerek használata. 

Ha mindennél fontosabb az energiahatékonyság: ne feledkezzünk meg a LED panel 25w UGR<19 mennyezeti led panelről sem, amely 3600 lumen fényáram biztosítására képes! 

Az Asalite Prémium LED Panel 36W UGR<19 modellek (60x60 vagy 120x30 méretben) 139 lumen/watt fényhasznosítás mellett 5000 lumen fényáramot biztosítanak, 25.000 üzemórával, 5 év gyártói garanciával!

Káprázásmentes világítás az iskolákban - a led panel 36W segítségével

Mi az a káprázásmentesség? 
Az UGR (Unified Glare Rating) egy olyan érték, amelyet a világítástervezésben használnak a fényerősségből eredő vakítás értékelésére. Az UGR azt mutatja, hogy mennyire zavaró vagy kellemetlen a fényforrás által keltett "vakítás" egy adott térben.

Az UGR érték skálája 5 és 40 között mozog, és minél alacsonyabb az érték, annál kisebb a vakítás.
A LED panel 36W tökéletes választás lehet az UGR<19 értékével tökéletes választás olyan helyiségek megvilágítására, ahol irodai a munkakörnyezet, vagy pl. ahol a képernyők előtt dolgoznak a munkavállalók.

A világítástervezés során a tervezők arra törekednek, hogy az UGR érték alacsony maradjon, és olyan világítási megoldásokat alkalmazzanak, amelyek csökkentik a szemfáradtságot, és biztosítják a tökéletes látási viszonyokat minden munkavégzés típushoz.

Mik a legfontosabb ajánlások az iskolai tantermek megvilágítását illetően?

A tanterem megvilágításának tervezésekor számos előírást és ajánlást kell figyelembe venni annak érdekében, hogy megfelelő látási körülményeket és komfortot biztosítsunk a diákok és a tanárok számára. A prémium led panel 36w 60x60 és a led panel 36w 120x30 termékeink segítségével az összes ajánlás könnyedén teljesíthető.

  1. Megfelelő világítási szint: A tanteremben lévő megvilágításnak elegendő fényt kell biztosítania a diákok számára ahhoz, hogy könnyen olvashassanak és írjanak, hogy kiegészítse a tanterembe érkező természetes fényt.

  2. Közvetlen és egyenletes világítás: A világításnak egyenletesen kell eloszlania az egész teremben, hogy ne legyenek éles kontrasztok vagy árnyékos területek. A plafonon elhelyezett LED panel 60x60 36W vagy a led panel 120x30 36W alkalmasak  a terek egyenletes megvilágítására. 
  3. Színvisszaadás index (CRI): A CRI a fényforrás képességét jelzi, hogy hűen megjelenítse a színeket. A tanteremben fontos a jó CRI értékű világítás használata, hogy a diákok és a tanárok pontosan láthassák a színeket, különösen ha abban a teremben grafikai munka, képzőművészeti tevékenység is zajlik.

  4. Kellemes színhőmérséklet: A színhőmérséklet hatással lehet a hangulatra és a koncentrációra. Az általános ajánlás tantermekben a 4000-5000 Kelvin (hideg fehér) színhőmérséklet használata. Ez segít éberen tartani a diákokat a nap folyamán, és fokozni a figyelmet.

led panel 36W

Változatos led panel 36W méretek minden igényhez

A közintézményekben, így az iskolákban is sokféle méretű és fekvésű helyiséget kell megvilágítani az év minden szakában. De melyik méretet válasszuk? A led panel 60x60 36W modellt, vagy a led panel 120x30 36W típust?

A négyzetes alakú helyiségek egyenletes megvilágításához ajánljuk a led panel 60x60 36W típust, a rendelkezésre álló tér megfelelő kihasználtságához, és a szemnek esztétikus megjelenés okán is.

A hosszúkás, téglalap alakú termek, helyiségek megvilágításához pedig megfontolhatjuk a led panel 120x30 36W típust felszerelését, hiszen MINDKÉT TÍPUS ugyanazzal a teljesítménnyel, lumenszámmal, és színhőmérséklettel rendelkezik.

Ezek is érdekelhetnek