Led mennyezeti lámpa és led asztali lámpa a gyerekszobába

2023. október 12
Átlagos olvasási idő 5 perc
Led mennyezeti lámpa és led asztali lámpa a gyerekszobába

Ebben a cikkben:


Led mennyezeti lámpa kiválasztása a gyerekszobába: milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

A gyerekszoba kialakítása során kiemelten fontos szempont, hogy a helyiség kialakítása praktikus és biztonságos legyen, ugyanakkor ösztönözze a gyermek szellemi fejlődését és kreativitását. Íme néhány lépés, amelyek segítenek a gyerekszoba kialakításában és a megfelelő led mennyezeti lámpa kiválasztásában:


Színek és dekoráció

Használhat élénk színeket és vidám mintákat a falakon és a bútorokon, hogy élénk és barátságos környezetet teremtsen a gyermek számára. A led mennyezeti lámpa kiválasztásával azonban ellensúlyozhatja a környezet szín-és mintagazdagságát, ha egy fehér, de gyémánt/csillagmintás búrával bíró lámpát választ. 

mia led mennyezeti lámpa
Az Asalite egyik legkedveltebb modellje: a Mia LED mennyezeti lámpa

 

Funkcionalitás

A gyerekszoba kialakításánál gondoljon a praktikusság kiszolgálására. Tartsa szem előtt gyermeke korát nemét, és igényeit. A gyermekszobába illő led mennyezeti lámpa kiválasztásakor fontos megértenünk, hogy a szobát nemcsak 1 világítóeszköz fogja megvilágítani. A gyermekszoba egyaránt helyet ad a játszásnak, az olvasásnak, illetve a tanulásnak is, ezek a tevékenységek pedig eltérő megvilágítást igényelnek. 

A sötét őszi-téli időszakban egyre többet használjuk a világítástechnikai eszközöket, -így a led mennyezeti lámpa is ide tartozik- így érdemes olyan lámpát választatnunk amely szétszórt fényt ad a szobában.

Központi megvilágítás

Egy led mennyezeti lámpa a szoba központjává válik, amely különböző méretekben, szerteágazó teljesítménnyel tudják biztosítani a szoba megfelelő megvilágítását minden évszakban. Alacsony a gyerekszoba magassága? Növelje optikailag a teret kerek formájú, gyémánt vagy négyzet alakzatú led mennyezeti lámpa modelljeink segítségével! 

Hangulatvilágítás

A gyermekszoba egy több funkciójú helyiség, amelynek a megvilágítása az adott órának és a gyermek napi ritmusának is meg kell felelnie. Érdemes így olyan led mennyezeti lámpa modellt választani, amely dimmelhető - vagyis amelynek színhőmérséklete változtatható.

led mennyezeti lámpa dimmelhető
Led mennyezeti lámpa ,amely dimmelhető is a távirányító segítségével

 

Miért van szükség a dimmelhetőségre?

A tudósok kimutatták, hogy a hosszas fókuszt igénylő feladatokhoz, mint például a tanulás, hideg fényre van szükség. A hideg fény mellett az kisdiák éber marad.
Az alváshoz, és a pihenéshez azonban meleg fényre van szükség amely a reggeli napfényhez hasonló és amely megnyugtatja a gyermekünket elalvás előtt. Érdemes olyan led mennyezeti lámpa modellt beszerezni, amely több színhőmérséklet biztosítására képes.

A gyermekszoba szerves része: a kreatív sarok

Minden gyermekszoba szerves része a kreatív sarok, ahol a gyermeke rajzolhat, festhet, tanulhat. Itt érdemes odafigyelni, hogy ne csak a szükséges eszközök és anyagok legyenek könnyen hozzáférhetőek a gyermek számára, de a munkafelületet se felejtse el megfelelően megvilágítani! De hogyan alakítsuk ki a tanulósarkot?! Segítünk!

Tanulósarok

A tökéletes led asztali lámpa kiválasztásához először is fel kell mérnünk a rendelkezésre álló természetes fény mennyiségét, a szoba tájolását, a szoba kialakítását, hogy a napszakoktól függően milyenek a gyermekszoba fényviszonyai. A led asztali lámpa modellek az Asalite kínálatában 450-és 500 lumen fényárammal működnek, így minden évszakban tökéletes megvilágítást nyújthatnak a tanuláshoz.

led asztali lámpa az Asalite-tól!
Led asztali lámpa - sokoldalú felhasználhatósággal, egyedi szolgáltatásokkal

 

Led asztali lámpa kiválasztásának tényezői

A megfelelő led asztali lámpa kiválasztásához szükséges továbbá, hogy végigondoljuk gyermekünk/gyermekeink igényeit, hogy a megfelelő modell kerülhessen az asztalukra. 
A gyermekünk szemének megóvásához fontos, hogy a tanulás ideje alatt ne csak a led asztali lámpa, de a led mennyezeti lámpa is be legyen kapcsolva, így biztosíthatjuk számára, hogy ne legyen túl éles az átmenet a fények között.


A led asztali lámpa kiválasztásakor elsődleges tényező a gyermek kora.

A kisgyermekek részére fontos a lámpa színe, formája, és az egyszerű kezelhetőség.
A tinédzserek azonban már nem érik be az egyszerűséggel: nekik a design, a sokoldalú felhasználási lehetőségek, az extra felszereltség elengedhetetlen a led asztali lámpa kiválasztásakor.


A led asztali lámpa elhelyezése: milyen kezes a gyermeke?
Ahhoz, hogy a lámpa ne árnyékolja be a tankönyvet, munkafüzetet, az írás-és olvasás helyét, a jobbkezes gyermeknél a led asztali lámpa a bal oldalon, a balkezes gyermeknél a jobb oldalon kell, hogy elhelyezésre kerüljön.


A led asztali lámpa kiválasztásakor szóba kerülő további tényezők:

- az íróasztalon rendelkezésre álló hely nagysága,
- a led asztali lámpa teljesítménye, 
- a led asztali lámpa színhőmérséklete, és esetleges dimmelhetőségének lehetőségei,
- A led asztali lámpa modellre vonatkozó garancia ideje,
- A led asztali lámpa különleges felszereltségei.


Led asztali lámpa modellek: mik a legfontosabb technikai adatok?

Az igényeinknek megfelelő asztali led lámpa kiválasztásához az alábbi adatok ismerete a legfontosabb:

 • Teljesítmény
  Az Asalite kínálatában megtalálható a 6W 500 lumen fényerősségű, a 6W 480 lumen valamint a 7W 450 lumen szabályozható fényerősségű led asztali lámpa is, így minden igényre találnak megoldást.

 • Fényáram
  Led asztali lámpa modelljeink 3 fényárammal kaphatóak: 450 - 480- 500 lumen értékkel kaphatóak, minden évszakban tökéletes megvilágítást nyújtva.

 • Fényhasznosítás
  Led asztali lámpa modelljeink 3-féle fényhasznosítási értékkel kaphatóak: 64 lumen/watt, 80lumen/watt és 83 lumen/watt.

 • Energiaosztály
  Egy led asztali lámpa modellnek nemcsak szépnek, de energiatakarékosnak is kell lennie, hőtermelés nélkül.

 • Garancia
  Az Asalite led asztali lámpa modellek 2-illetve 3 év gyártói garanciával bírnak, így hosszútávú megbízhatóságot biztosítanak.

 • Extra szolgáltatások
  A led asztali lámpa modellekkel kapcsolatosan jogosan elvárhatjuk, hogy a világítás mellett bírjanak egyedi szolgáltatásokkal, mint a beépített usb csatlakozóval, mobiltelefon vezeték nélküli töltésének lehetőségével, a lámpa fejének és vagy a lámpa szárának széles spektrumon való mozgathatóságával.

 • Dimmelhetőség:
  Változtatható led asztali lámpa színhőmérséklet és fényerő - valódi sokoldalúságot nyújt minden évszakban, a tanulóasztal megfelelő megvilágításért.

 • További technikai adatok: IP védettség, méret, élettartam, termék anyaga, tápkábel hossza, világítási szög.

led asztali lámpa
Led asztali lámpa változtatható színhőmérséklettel

Led asztali lámpa és a biztonság

Ha elektromos eszközt helyezünk a helyiségbe, akkor az elsődleges szempont a gyermek biztonsága. Ügyeljen arra, hogy a led asztali lámpa vezetéke ne legyen a gyermek által könnyen hozzáférhető helyen. 

Ezek is érdekelhetnek