LED fénycső a változó világban: energiahatékonyság és kiemelkedő fényáram

2023. november 30
Átlagos olvasási idő 5 perc
LED fénycső a változó világban: energiahatékonyság és kiemelkedő fényáram

A világ folyamatosan változik, és a világítástechnológia sem maradhat le. Az új generációs LED fénycsövek megjelenése egy új korszakot hozott a világítástechnikában, amely nem csupán a hagyományos fénycsövek modernizációját jelenti, hanem kreatív megoldásokkal is előrukkol az energiahatékonyság terén.

Az Asalite webshopja részletes betekintést nyújt ezeknek a fejlett LED fénycső modelleknek a világába. »» Tudta? Az új típusú üveg burás led fénycső modellek teljesítménye, bekötése teljesen megegyezik a korábbi ledes fényforrásokkal, azonban az áruk sokkal kedvezőbb!

Az alábbiakban néhány kiemelkedő szempontot veszünk górcső alá amelyek szempontot nyújtanak a t8 led fénycső kiválasztása során:

1. Energiahatékonyság a led fénycső modellekben

Az egyik legkiemelkedőbb előnye a LED féncső modelleknek az energiahatékonyságuk. A hagyományos fénycsövekkel összehasonlítva a LED változatok jelentősen kevesebb energiát fogyasztanak, ami hosszú távon nemcsak a pénztárcánkat kíméli, hanem környezetbarát megoldást is kínának magán-és üzleti felhasználást illetően egyaránt.

Az energiahatékonysági szempontból a "D illetve F" besorolású LED fénycső modellek környezetbarát termékként azonnali energiamegtakarítást kínálnak.

Tudta?

A LED fénycső modellek további előnyei közé tartozik a hőtermelés hiánya, ami nemcsak a kényelmet növeli, hanem hozzájárul a légkondicionáló rendszerek hatékonyságához is. Emellett a LED technológia szabályozható fényerősséget is biztosít, így lehetővé téve a felhasználók számára, hogy igényeiknek megfelelően állítsák be a fényerőt.

2. Hosszú élettartam: a t8 led fénycső egyik legnagyobb előnye

Az Asalite által kínált LED fénycső modellek rendkívül hosszú élettartammal büszkélkedhetnek. A hagyományos fénycsövekkel összehasonlítva, ezek a modern megoldások akár tízszer hosszabb ideig is kitarthatnak, csökkentve ezzel az újrahasznosítási igényt és a hulladéktermelést. T8 led fénycső modelljeink akár 25.000 - 30.000 munkaóra teljesítésére is képesek, 2-5 év gyártói garanciával.

led fénycső iskolai környezetben
A led fénycső jól érvényesül az iskolai környezetben is

4. Vibrálásmentes led neoncső

Az Asalite prémium minőségű LED fénycső modelljei az SMD LED fényforrásoknak köszönhetően vibrálásmentes világítást biztosítanak, és bekapcsolás után azonnal teljes fénnyel világítanak.

A t8 led fénycső felszerelése mellett további érv, hogy működése során nem zúg, így bármilyen irodai munkavégzést kényelmesebbé tesz. A közigazgatási intézmények részére kiemelten fontos a biztos, hosszútávú működés. A t8 led fénycső modellek működési minőségét nem csökkentik a fel-le kapcsolások száma, így alacsony karbantartási igénnyel számolhatunk a felszerelést követően.

5. Költséghatékony áttérés a t8 led fénycső modellekre

Az LED fénycső modellekre való áttérés könnyen megvalósítható és hosszú távon költséghatékony beruházás lehet szakértő által felszerelve. Az alacsonyabb energiafogyasztás és a hosszú élettartam révén a költségek csökkenése érezhetővé válik az első hónapoktól kezdve.

6. Hová ajánljuk a t8 led fénycső modelleket?

A t8 led fénycső modelljeink tökéletesen megállják a helyüket otthonok vagy ipari létesítmények, mint: iroda, kórházi rendelők, szerelőhelyiségek megvilágítását illetően. 
A led fénycső 60 cm, a led fénycső 120 cm és a 150 cm hosszú változatot is jó szívvel ajánljuk raktárak, tárgyalók, közintézmények, iskolák, csarnokok, sőt, akár garázsok megvilágítására is!

Led fénycső utcai környezetben

A Led fénycső modellek a bevásárlóközpontok beltéri helységeinek energiatakarékos megvilágításához is tökéletes megoldást nyújtanak


LED Fénycső 120 cm és LED Fénycső 60 cm: rugalmas megoldások a világításban

Az Asalite kínálatában szereplő LED fénycső modellek 3 méretben is elérhetőek, kielégítve a különböző világítási igényeket.
A LED fénycső 150-illetve 120 cm hosszú változata kiválóan alkalmas nagyobb területek megvilágítására, míg a LED fénycső 60 cm kisebb terek, például irodák vagy kisebb helyiségek számára nyújt hatékony megoldást magán-és üzleti szférában egyaránt.

LED fénycső 3 színhőmérséklettel - és akár emelt fénnyel? 

Termékeink 3-féle színhőmérséklettel érhetőek el, ráadásul mindegyik hosszúságból (60-120-150cm) rendelkezünk Prémium emeltfényű típusokkal is. A t8 led fénycső modellejeink fényerősség értékei 900 lumentől 3080 lumenig terjednek.

Tudta? 

Az Asalite kínálatában 3-féle teljesítményű t8 led fénycső modellel találkozhat: a 9W, a 18W, és a 22W biztosítására képes típusokkal.

t8 led fénycső
Az Asalite T8 led fénycső modelljeinek világítási szöge 300°, ezáltal nagyobb terek megvilágítására is alkalmasak.

 

T8 led fénycső beszereléskor tudni érdemes:

A LED fénycsövek 230V-ról működnek, így az üzembe helyezésükkor a hagyományos fénycsövek előtétjének eltávolítására van szükség. Fontos tudnunk, hogy mivel a LED fénycsövek egyoldali betáplálásúak, így a másik oldalon a csatlakozók csupán a megfelelő rögzítés feladatát látják el, azok elektromosan nem csatlakoznak! A led fénycső 120 cm - és egyéb méretű változatok esetén is a beszerelést csakis szakember végezze.

Az átalakított lámpatestek nem tartalmaznak védőföldelést, így bármilyen beállítás, vagy csere esetén azok érintése szigorúan tilos! A led neoncső egyik tüskéje a nulla, a másik a fázis. 

t8 led fénycső utcai környezetben

Már csak a t8 led fénycső modellekhez illő por-és páramentes armatúrákra van szüksége?

Webshopunkban a minden igényhez illő prémium IP65 besorolású por- és páramentes armatúrákat is megtalálja.

Led armatúra termékeink magas IP65-ös por és vízállósági besorolással rendelkeznek. Az IP védelemmel ellátott termékek után a megjelölt szám, pl. az (IP65) az első szám ,,6” a por, a szilárd anyagok és a szennyeződések elleni védelmet, a második szám ,,5” a víz elleni védettséget jelöli. Az ilyen besorolású led armatúra modellek védelmet nyújtanak akár a fröccsenő víz ellen is.

Led armatúra kínálatunkban megtalálhatóak a 2x60cm, 2x120cm és a 2x150cm-es méretű led fénycső armatúrák is. Mivel mindennapi használatra is javasoltak, a így a fénycső armatúra típusokat bizalommal ajánljuk akár irodaházak, raktárak, tárgyalók, közintézmények, iskolák, illetve olyan helyiségekbe megvilágítására ahol a világítótest túlzott mértékű szennyeződésnek van kitéve mint pl: autószerelő, asztalos műhelyek. Led armatúra modelljeink az összes szükséges rögzítő kapcsokkal és zárakkal el vannak látva.

 

Szeretne többet megtudni a por-és páramentes armatúrákról? Olvassa el IDE VONATKOZÓ cikkünket! 

Ezek is érdekelhetnek