Vibration Resistant Bulb

Among the Asalite vibration-resistant models, you will find the perfect solution for every need!


Ranging from 25W to 100W, you can find the right light source for any lighting requirement, whether it's cozy home lighting or more powerful illumination, such as for work areas. Our vibration-resistant bulb models provide a pleasant, warm light (2700K). The tungsten filament bulbs are highly resistant to various environmental factors, whether in high or low temperatures, and they reach their full brightness instantly when switched on.

The bulbs are compatible with standard E14 and E27 sockets, making them easy to replace. Their luminous flux ranges from 130 to 1050 lumens, allowing for a choice between soft and intense lighting. The translucent glass cover ensures maximum brightness, and the product is dimmable, meaning it can be adjusted for brightness control to suit your needs.

You can choose from a variety of shapes, such as the A55 globe, C35 candle, G45 mini globe, or the R50 spot, ensuring that you can find the right product for every room and lamp type. If you’re looking for a reliable and durable solution that is vibration-resistant, these bulbs are an ideal choice for both home and industrial environments.

Power
-
25 W - 100 W
Socket
Luminosity
-
130 lumen - 1 050 lumen
Product form
15 pcs of products
 

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő halogén izzó modellt? Íme az útmutató a tökéletes választáshoz:
A halogén izzó modellek méltán népszerűek hatékonyságuk, fényerősségük és sokoldalúságuk miatt. De a rengeteg választási lehetőség mellett hogyan találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb halogén izzót? Nézzük meg azokat a fő szempontokat és kérdéseket, amelyeket figyelembe kell venni a megfelelő halogén izzó kiválasztásakor.

1. Milyen típusú lámpatest van otthon amelybe halogén izzó modellt keres?

Mielőtt halogén izzó modellt választana, fontos tudni, milyen típusú lámpatestbe kerül majd az izzó. A halogén izzó modellek különböző formákban és méretekben kaphatóak, mindegyik különböző felhasználási célokra alkalmas.
Többféle forma közül választhat, mint az A55 gömb, C35 gyertya, G45 mini gömb, vagy az R50 spot, így minden helyiséghez és lámpatípushoz megfelelő terméket találhat. 

2. Mekkora wattot igényel?

A halogén izzó modellek széles wattartományban kaphatók, a legáltalánosabb 25W-tól akár 100W-ig vagy még magasabbig. A watt mutatja meg, mennyi fényt ad az izzó, és mennyi energiát fogyaszt. 
A halogén izzó kiválasztásakor fontos eldönteni, hogy milyen fényerősségre van szüksége? Az alacsonyabb wattos halogének (pl. 20W) lágyabb, hangulatos világítást biztosítanak, míg a nagyobb teljesítményűek (pl. 75W-100W) erősebb fényt nyújtanak pl. a munkaterületek megvilágításához. A lámpateste kompatibilis a kiválasztott watt értékkel? Egyes lámpatestek maximális wattkorlátozással rendelkeznek biztonsági okokból, ezért mindig ellenőrizze a lámpatest címkéjét, mielőtt halogén izzó modellt választ.

3. Szüksége van fényerő-szabályozásra (dimmelhető izzóra)?

A halogén izzó modellek egyik nagy előnye, hogy dimmelhetőek, azaz beállítható a fényerősség az igények szerint. Ha a lámpateste fényerő-szabályozóval rendelkezik, olyan halogén izzókat válasszon, amelyek kompatibilisek ezzel a funkcióval. Így hangulatot teremthet, és energiát takaríthat meg azáltal, hogy nem használ maximális fényerőt, ha nem szükséges.

4. Milyen színhőmérsékletet részesít előnyben?

A halogén izzók általában meleg, fehér fényt bocsátanak ki, amely hasonló a hagyományos izzókhoz, színhőmérsékletük általában 2700K és 3000K között van. Ezáltal ideálisak olyan helyekre, ahol barátságos, meghitt világítást szeretnénk, például nappalikba vagy hálószobákba. Ugyanakkor megfelelőek munkaterületekhez is, ahol erősebb, fehérebb fényre van szükség.

5. Gondoljon a halogén izzó élettartamára

Bár a halogén izzók élettartama általában rövidebb, mint az LED-eké, mégis tovább tartanak, mint a hagyományos izzók, gyakran akár 1000 óráig is. Amikor halogén izzót választ, vegye figyelembe, hogy milyen gyakran használja a világítást, és milyen gyakran hajlandó cserélni az izzót. Nagy forgalmú területeken érdemes lehet hosszabb élettartamú halogén izzókat választani, vagy esetleg megfontolni az energiatakarékosabb alternatívák, például az LED izzó használatát.

6. Milyen foglalatot használ a lámpateste?

A megfelelő halogén izzó kiválasztásának másik lényeges szempontja, hogy biztosan a megfelelő foglalatú izzót válassza. A leggyakoribb foglalatok a halogén izzók esetében:
Csavarmenetes (E14, E27): Ezek a standard foglalatok, amelyek a legtöbb háztartásban használatosak.

7. Vannak energiatakarékossági céljai?

Bár a halogén izzók energiatakarékosabbak a hagyományos izzóknál, mégis kevesebb energiát takarítanak meg, mint az LED izzó modellek. Ugyanakkor egyesek szerint minőségibb színvisszaadást és természetesebb fényt biztosítanak. Ha az energiatakarékosság kiemelt szempont az ÖN számára úgy vegye figyelembe a fényhasznosítás értékeket.
Hagyományos halogén izzó: Fényhasznosítás: 9 lumen/watt
LED izzó: Fényhasznosítás: 81 lumen/watt

8. Sokszor olcsóbb halogén izzó modellt vagy egyszer egy drágább led izzó modellt venne?

A halogén izzó modellek általában alacsonyabb árkategóriát jelentenek, mint az LED izzó-k, de rövidebb élettartamuk miatt gyakrabban kell őket cserélni. Amikor halogén izzót választ, mérlegelje az azonnali költségeket és a hosszú távú kiadásokat. Ha az izzók nehezen elérhető helyeken vannak, érdemes lehet hosszabb élettartamú izzókat választani, hogy elkerülje a gyakori cseréket.

Sign up for our newsletter!